Meteoroloji uyardı: Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da Olumsuz Hava Koşulları!

MGM'nin uyarısına göre, Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde sel, su baskını ve güçlü rüzgar gibi olumsuzluklar bekleniyor. Ayrıca, çığ tehlikesi bulunan bölgelerde dikkatli olunması gerekiyor.

MGM'nin son değerlendirmesine göre, Doğu Anadolu ve bazı Güneydoğu Anadolu bölgelerinde beklenen şiddetli yağışlar ve rüzgarlar, sel, su baskını ve çığ gibi olumsuzluklara neden olabilirken, ülke genelinde yağışlı hava etkili olacak.

MGM'nin açıklamasına göre, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Bingöl ve Muş çevrelerinde sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında güçlü rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güçlü rüzgarlar yaşanabileceğinden tedbirli olunmalıdır. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Marmara ve Ege'de ise yer yer toz taşınımı beklenmektedir. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak, ancak Marmara'nın batısı ile Antalya ve Mersin il merkezleri haricinde diğer bölgelerde yağışlı hava etkili olacaktır. Bu yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, ancak Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Özhaseki: Hatay'daki Deprem Sonrası İnşaat Çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Hakkında Açıklamalar
Fahri Trafik Müfettişliği Yönetmeliğinde Değişiklik: Yeni Kurallar ve Şartlar
Antalya ve Çanakkale'de Organize Suç Örgütü Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltında
İstanbul Havalimanı'nda Kargo Uçağı Acil İniş Yaptı: Facia Önlenerek Uçak Kurtarıldı
Takipçi Kazanmak Adına İnsanların Canına Kastetti!