Meteoroloji Uyardı: Doğu Karadeniz'de Sel Tehlikesi Kapıda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve doğu bölgeleri için bu gece başlayacak sağanak yağışlar konusunda uyarıda bulundu. Sel ve su baskını riskine karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve doğu bölgelerinde bu gece başlayacak olan sağanak yağışlar için uyarıda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, yurdun doğu kesimlerinde, özellikle Şanlıurfa'nın kuzeydoğusu, Diyarbakır, Bitlis, Muş, Batman, Van'ın kuzeybatısı, Siirt'in kuzeyi, Ağrı ve Iğdır'ın batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

DOĞU KARADENİZ'DE YEREL YAĞIŞLAR BAŞLIYOR


Doğu Karadeniz'de, özellikle Giresun'un doğusu, Trabzon'un batısı, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde de yerel yağışların bu gece saatlerinde başlaması öngörülüyor. Meteoroloji, yağışların şiddetli olabileceğini belirterek, bu durumun sel ve su baskını gibi olumsuz sonuçlara yol açabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARILAR


Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların tedbirli olmalarını istedi. Bu tür durumlarda dikkatli olunması, can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların devam edeceği günlerde haftalık hava durumu tahminlerini de güncel tutarak, vatandaşların hava şartlarına uygun önlemler almasına yardımcı olmayı hedefliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.