Meteoroloji uyarıyor: Pazartesi günü Türkiye genelinde yüksek sıcaklar yaşanacak!

Meteoroloji kaynakları ardı ardına uyarılar yayınlarken, şimdi ise ülkenin tamamını etkisi altına alacak bir uyarı verildi! Pazartesi günüyle birlikte ani bir şekilde yaz sıcakları kendini hissettirecek. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle insanlar serinlemek için suya ve gölgeliklere yönelecekler.

Pazar günü sona erecek olan 9 günlük bayram tatili, hava durumuyla ilgili merakları artırdı. Meteoroloji kaynakları, önümüzdeki haftaya ilişkin yeni uyarılarını paylaştı. Yaklaşan günlerde beklenen kavurucu sıcaklık dalgası, deniz sezonunun açıldığına işaret ediyor.

YAZ MEVSİMİ MODUNA GEÇİLECEK

Meteoroloji kaynaklarına göre, pazartesi gününden itibaren ülkemizin Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceği belirtiliyor. Hava Forum'un bildirdiğine göre, bu beklenen sıcak hava dalgasıyla birlikte Türkiye, bahar mevsiminden yaz mevsimine geçiş yapacak.

PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR

Pazartesi gününden itibaren başlayacak olan sıcak hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklıklarının yükselmesi ve güneşin etkisinin artması bekleniyor. Özellikle iç kesimlerde ve kıyı şeritlerinde sıcaklıkların belirgin şekilde artmasıyla birlikte insanlar, serinlemek için gölgelik alanlara ve suya yönlendirilebilir.

Hava Forum'un aktardığına göre, Perşembe ve Cuma günlerinden itibaren Balkanlar'dan gelen hava akımlarının etkisiyle bir miktar serinleme yaşanabilir, ancak Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının bu serinlemeye izin vermeyebileceği ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Didem Soydan Cesur Kıyafetiyle Salladı!
Hava Kirliliği: Küresel Sağlık Krizi ve Ekonomik Tehdit
Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Irak'ta Toplam 7 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi
Jennifer Lopez ve Ben Affleck arasında soğuk rüzgarlar!
Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!