Meteoroloji'den bir uyarı daha! 13 kente dikkat çekildi

Meteoroloji, 13 ili sağanak ve kar yağışı konusunda uyardı.

Meteoroloji’den yapılan son uyarıda 13 ile için sağanak yağış ve kar uyarısı yapıldı. MGM'nin yayınladığı 5 günlük hava durumu tahmini haritasında Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri yurdun büyük bir bölümünde yağış beklendiği görülüyor.

Adıyaman, Bitlis, Elazığ, Mardin, Siirt, Van, Şırnak, Bingöl, Diyarbakır, Hakkari, Muş, Şanlıurfa ve Batman için sarı uyarı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmini raporu yayımladı. Yayımlanan haftalık rapora göre yağışlar; pazartesi, salı ve çarşamba günü yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Adıyaman, Bitlis, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ’ın güney ve doğu, Bingöl ve Van’ın güney ve Mardin’in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak bekleniyor.

Yağışların Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ’ın güney ve doğu, Bingöl ve Van’ın güney ve Mardin’in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (30-60 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

Yağışlar 3 gün sürecek

Sağanak sırasında meydana gelebilecek sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Diğer taraftan meteoroloji haftalık hava tahmini raporunu da yayımladı. Buna göre, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri yurdun büyük bir bölümünde yağış olacağı tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çevre Haberleri

Bakanlık onay verirse 3 ilde binlerce ağaç kesilecek
Kaz Dağları tehdit altında: Arka kapı arıyorlar
Kanal İstanbul projesi güzergâhında bir haftada 10 milyar TL’lik ihaleye çıkıldı
Murat Kurum’un “Kanal İstanbul gündemimizde değil” şeklindeki açıklaması yine yalanlandı
Milyonlar kirli hava soluyor: Türkiye'de havası en temiz yerler neresi?