Meteorolojiden flaş uyarı: Sıcaklar azalıyor, yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çok sayıda bölgeye sağanak ve kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Yurt genelinde ise hava sıcaklıkları hissedilir oranda azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine bakınca; Türkiye’nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu, Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz’in iç kesimleri ile Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin ise gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği görülüyor. Yurdun kalan bölgelerinde ise parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Karadeniz'e yağış uyarısı

Doğu Karadeniz’de kuvvetli sağanak yağış beklendiğini açıklayan Meteoroloji, yağışların Zonguldak, Bartın, Düzce, Ordu, Samsun’un doğusu ve Kastamonu’da ise metrekareye 21 ila 50 kilogram yağış düşeceğini tahminlerine ekledi. Giresun ve Trabzon çevrelerinde ise metrekareye düşmesi beklenen yağış miktarının 51 ile 100 kilogram olduğu, Rize çevreleri, Artvin’in kıyı kesimleri ve Trabzon’un doğusunda ise metrekareye 100 kilogramdan fazla yağış düşmesinin beklendiği bildirildi.

Sıcaklar azalıyor

Yurt genelinde ise bunaltıcı sıcaklar etkisini yitiriyor. Yapılan son tahminlere göre hava sıcaklıklarının 5 ila 10 derece arasında azalması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

En tehlikeli 4 burç!
"Akşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız"
Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!