Meteoroloji'den İstanbul Dahil Çok Sayıda İl İçin Uyarı! Kuvvetli Sağanak Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunu açıkladı. Buna göre, İstanbul başta olmak üzere birçok ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yetkililer, yerel kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde hava durumu değişiklikleri dikkat çekiyor. Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, ayrıca Tekirdağ, Balıkesir, Manisa çevreleri ile Çanakkale’nin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Ardahan çevreleri ile Balıkesir'in kuzey kesimlerinde bu yağışların yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hâkim olacak.

Gece Pus ve Sis Etkili Olacak Gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın batısı, Ege, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında yer yer pus ve sis görülecek.

Hava Sıcaklığı Düşüyor Hava sıcaklıklarında ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 4 ila 6 derecelik bir azalma beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Rüzgar Güneyden Esecek Rüzgar çoğunlukla güney yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu, Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale’nin iç kesimlerinde yerel sağanak yağış bekleniyor. İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir'in kuzeyinde kuvvetli yağışlar görülebilir. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin batısında pus ve sis etkili olacak.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu. Manisa çevresinde sağanak yağışlar beklenirken, gece ve sabah saatlerinde pus ve sis etkili olacak.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz’in bazı bölgelerinde sağanak yağışlar görülecek. Adana ve Mersin’de öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışlar yer yer kuvvetli olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışlar kıyı kesimlerinde kuvvetli olacak. Gece saatlerinde doğusunda pus ve sis etkili olabilir.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimlerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Gece saatlerinde pus ve sis etkili olacak.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.