Meteoroloji'den Kritik Uyarı: İstanbul ve Çevre İllerde Şiddetli Sağanak Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünkü hava tahminlerine ilişkin kritik uyarılarda bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün İstanbul, Sinop, Artvin, Kastamonu, Çanakkale, Kırklareli ve Balıkesir’de sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) verilerine göre, bugün İstanbul, Sinop ve Artvin çevrelerinde, Kastamonu'nun kuzey ilçeleri, Çanakkale'nin doğu kesimleri, Kırklareli'nin kıyı bölgeleri ve Balıkesir'in kuzey alanlarında yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava genellikle az bulutlu ve açık olacak.

Yağışların Trabzon, Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve iç bölgelerde yer yer pus ve sis olayı meydana gelebilir.

Rüzgar, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege’de kuzey yönlerden güçlü bir şekilde esecek.

MGM, beklenen güçlü yağışlar ve rüzgar nedeniyle vatandaşları olası olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Hava sıcaklıklarına bakıldığında, Ankara'da en yüksek 19, en düşük 6; İstanbul'da en yüksek 19, en düşük 12; İzmir'de ise en yüksek 25, en düşük 14 derece olarak kaydedilecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.