Meteoroloji'den Kritik Uyarı: Orta ve Doğu Karadeniz'de Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Rize ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını, heyelan ve dolu gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuzey ve iç kesimlerde etkili olacak sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşları uyardı. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, Rize ve Ardahan'da yağışların yer yer çok kuvvetli olacağı belirtildi. Ani sel, su baskını, dolu yağışı, heyelan ve yıldırım gibi tehlikeli durumlara karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı.

Güncel tahminlere göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimleri, Akdeniz'in iç ve doğu bölgeleri ile Trakya'da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların kuvvetli olacağı bölgeler arasında Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop ve Ardahan çevreleri dikkat çekiyor. Özellikle Rize ve Artvin'de yağışların çok kuvvetli olması öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, rüzgarın genellikle güney ve güneybatıdan hafif, ara sıra orta kuvvette eseceğini belirtti.

  • Kuvvetli Yağış Uyarısı: Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop ve Ardahan çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların, yağış anında güçlü rüzgar ve diğer olumsuz şartlara karşı hazırlıklı olması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.