Meteorolojiden Türkiye'ye Parçalı Bulutlu Hava ve Sağanak Yağış Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava öngörüsü verdi. Trakya, Akdeniz, İç Anadolu'da sağanak yağışlar bekleniyor. Sarı kodlu uyarı, 19 il için geçerli. Vatandaşlar, ani olumsuzluklara karşı dikkatli olmalı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Trakya, Akdeniz, İç Anadolu gibi bölgelerde sağanak yağışlar öngörülüyor. Sarı kodlu uyarı, 19 il için geçerli. Hava sıcaklığında azalma beklenirken, vatandaşlar ani olumsuzluklara karşı tedbirli olmalı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Trakya, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar olabilir.

Öğleden sonra ise Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Artvin'in doğu kesimlerinde güçlü yağışlar görülebilir.

Meteoroloji, 19 ile sarı kodlu uyarıda bulunmuş durumda. Sarı kodlu uyarılan iller şunlar: Antalya, Burdur, Isparta, Konya, Karaman, Mersin, Niğde, Adana, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Van ve Hakkari.

Hava sıcaklığının yağışlarla birlikte iç kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemle hatırlatılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.