Meteoroloji'den üç il için şiddetli sağanak uyarısı: Cumartesi gününe kadar sürmesi bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) alınan bilgilere göre, bu gece ve yarın akşam saatlerine kadar Doğu Karadeniz Bölgesi'nde şiddetli sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son hava tahminlerine göre, Doğu Karadeniz Bölgesi'ni bu gece ve yarın akşam saatlerine kadar güçlü sağanak yağışlar etkisi altına alacak. Bu yağışların cumartesi günü öğle saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Özellikle Giresun'da sağanakların bu gece ile yarın akşam saatleri arasında etkili olması öngörülüyor. Cumartesi günü öğle saatlerine kadar ise bölgenin doğusunda, yani Rize, Trabzon ve Artvin illerinde yağışların süreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, bu sağanakların ardından olası olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuyor. Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi riskler yaşanabileceği belirtiliyor. Bu nedenle, vatandaşların hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları, gerekli önlemleri almaları önemle vurgulanıyor. Özellikle su baskınlarına karşı tedbirli olunması ve yol durumunun sürekli takip edilmesi gerektiği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.