Meteoroloji'den uyarı geldi: Haftanın tamamı yağışlı geçecek!

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, ülke genelinde sıcaklıkların 10 dereceye kadar düşeceğini ve haftanın tamamında yağışlı bir hava beklediğini açıkladı. Bu durumda soğuk hava dalgasıyla birlikte geniş bir coğrafyada don, buzlanma ve kar yağışı gibi olumsuz hava koşulları görülebilir.

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, ülke genelinde beklenen hava sıcaklıklarıyla ilgili bilgi verdi.

Yavuz, Batı bölgelerinde yarın sabah başlayacak yağışların 5 gün boyunca Türkiye'nin geniş bir kısmında devam edeceğini ifade etti, "Batı bölgelerindeki yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenirken, çarşambadan itibaren kuzeyden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıklarının düşmesini, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu bölgesinin yükseklerinde karla karışık yağmurla kar yağışının görülmesini bekliyoruz," dedi.

Yavuz, Ege'nin güneyi, Akdeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun güneyinde yarın kuvvetli lodosun etkili olacağını belirterek, sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

"DÜŞÜŞLER BAŞLIYOR"

Yavuz, hafta sonu Doğu Anadolu'da görülen yağışların ardından ülkeyi terk edeceğini ve yeni bir sistemle karşılaşacaklarını ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Sıcaklıklar şu an mevsim normallerinin üstünde ancak çarşamba gününden itibaren düşüşler başlıyor. Perşembe ve cuma günü sıcaklıklar mevsim normallerinde olacak, hafta sonu ise mevsim normallerinin altına düşecek. İlk değerlendirmelere göre mart ayı adeta kapıdan baktıracak. Yurt genelinde 10 derece gibi hızlı bir sıcaklık düşüşü görülebilecek. Mevsim geçişlerinde vatandaşlarımız sıcak havayı görünce rahatlıyorlar ama bahara aldanmamak gerekiyor. Çarşambadan itibaren hava durumuna dikkat etmek gerekiyor."

3 BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU

Yavuz, Ankara'da hafta boyunca görülecek yağışların gün içinde aralıklı olacağını ve etkisinin azalacağını belirterek, perşembe ve cuma günleri özellikle Kızılcahamam gibi kuzey ilçelerinde kar yağışı ihtimalinin olduğunu söyledi.

Ankara'da hava sıcaklığının 18 derece olduğunu, ancak hafta sonu 8 dereceye kadar düşeceğini ifade eden Yavuz, gece sıcaklıklarının ise 4 dereceden eksi 2'ye kadar düşmesini beklediklerini dile getirdi.

İstanbul'da dört gün boyunca yağış görüleceğini söyleyen Yavuz, sıcaklıkların gündüz 15-16 dereceden 10 dereceye, gece ise 8-10 dereceden 4 dereceye kadar düşeceğini aktardı.

İzmir'de de dört gün boyunca aralıklı yağışların görüleceğini belirten Yavuz, gündüz ve gece sıcaklıklarının 7-8 dereceye kadar düşeceğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
Kaçak Elektrik Kullanarak Bitcoin Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı!
Kadın cinayetleri bitmiyor! Manisa'da 3 çocuk annesi katledildi
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplandı: 'Trolleşme' Tehlikesine Dikkat!