Meteoroloji'den yarın 12 ilde sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarıyor: Yarın İç Anadolu'da kuvvetli yağışlar bekleniyor! Ankara, Konya, Niğde, Aksaray gibi bölgelerde sel, su baskını riski var. Ayrıca, Batı Akdeniz'de gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre, yarın İç Anadolu ve Batı Akdeniz bölgelerinde şiddetli yağışlar bekleniyor. Özellikle Ankara, Konya, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Kayseri ve Sivas'ın batı kesimlerinde, yerel olarak kuvvetli yağışlar gözlemlenebilir. Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi risklerin artmasına neden olabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden akşam saat 20.00'ye kadar İç Anadolu'da beklenen yağışlar özellikle Ankara, Konya, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat ve Kırıkkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olabilir. Ayrıca, Kayseri ve Sivas'ın batısında da aynı şekilde yoğun yağışlar bekleniyor.

Muğla, Burdur ve Isparta çevrelerinde, Denizli'nin doğusunda ve Antalya'nın iç kesimlerinde ise yerel gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Bu yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve güçlü rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem taşımaktadır. Tedbirli olunması gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.