Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Batı Karadeniz ve Güneydoğu’da yarın sabahtan itibaren yoğun kar yağışı beklendiğini, vatandaşların olumsuz hava şartlarına karşı dikkati olması gerektiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Batı Karadeniz ve Güneydoğu’da yarın sabahtan itibaren yoğun kar yağışı beklendiğini duyurarak, vatandaşları tipi şeklinde kar yağışı, buzlanma, don olayı, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

MGM , Batı Karadeniz ve Güneydoğu için yoğun kar yağışı uyarısı yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklaması şu şekilde:

"Batı Karadeniz'de beklenen yağışların 18.01.2022 Salı sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde yoğun kar yağışı (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışının 19.01.2022 akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Tipi şeklinde kar yağışı, buzlanma, don olayı, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Son 140 yılın en sıcak altıncı yılı 2021!

Güneydoğu Anadolu’da yoğun kar

MGM, Güneydoğu Anadolu bölgesi için de yarın öğlen saatlerinden itibaren yoğun kar yağışının başlayacağı söyledi. Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Gaziantep Kilis, Mardin, Siirt, Şırnak’taki vatandaşların 30 santime ulaşması beklenen kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Kuvvetli rüzgar nedeniyle buzlanmaya karşı da dikkatli olunması istenirken, yoğun kar yağışının 20 Ocak sabah saatlerinden itibaren normale dönebileceği söylendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çevre Haberleri

İmar affı katliama davet belgesidir
Bu bölge er geç depremle sınanacak
Bakanlık onay verirse 3 ilde binlerce ağaç kesilecek
Kaz Dağları tehdit altında: Arka kapı arıyorlar
Kanal İstanbul projesi güzergâhında bir haftada 10 milyar TL’lik ihaleye çıkıldı