Meteoroloji'nin Ardından AFAD'dan Uyarı Geldi: Beş İlde Kuvvetli Yağış Tehlikesi

AFAD, Trabzon, Rize, Artvin, Samsun ve Ordu’da beklenen kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, bu illerde etkili olacak sağanak yağışların ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuz hava koşullarına yol açabileceği belirtildi.

AFAD, Trabzon, Rize, Artvin, Samsun ve Ordu illerinde bugün beklenen yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı. AFAD’ın yaptığı açıklamada, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

AFAD'ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde yapıldı:

"Meteoroloji'den alınan son verilere göre; 16 Eylül Pazartesi günü, Trabzon'un doğu kesimleri ile Artvin'de kuvvetli yağış, Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca Samsun ili ve Ordu'nun batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülmektedir.

Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle hatırlatıyoruz."

Bu önemli uyarı doğrultusunda, yağışların neden olabileceği riskler konusunda hazırlıklı olunması ve resmi makamlardan gelecek duyuruların takip edilmesi büyük önem taşıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.