Meteoroloji’den Yoğun Yağışlarla Birlikte Çığ Tehlikesi Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi ve kar erimeleri riski var. Tedbirli olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yoğun yağışlar bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde çığ tehlikesi ve kar erimeleri riski bulunuyor. Halkın dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önem taşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olduğu belirtiliyor. Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Sinop çevrelerinde sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde ise karla karışık yağmur görülebilir.Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. Bu nedenle, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

B sınıfı ehliyeti olanlara İŞKUR’dan 25 Bin TL maaş müjdesi
2024 Arefe günü ne zaman?
9. Yargı Paketi ne zaman yürürlüğe girecek?
İzmit'te Alkol Etkisiyle Düşen Şahıs, "Tansiyonum Var" Diyerek Yardım İstedi
Bodrum'da Zeytin Çiçeği Festivali Coşkusu Başladı!