Metin Lokumcu davasında, keşif talebi mahkemece reddedildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 2011'deki Artvin Hopa mitingi öncesi yaşanan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun davasında, mahkeme tarafından ikinci kez reddedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 2011'deki Artvin Hopa mitingi öncesi yaşanan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun davasında, mahkeme tarafından ikinci kez reddedilen olay yerinde keşif talebi, reddedildi. Karar duruşması için belirlenen tarih ise 11 Haziran olarak açıklandı.

13 POLİS "TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA" SUÇUNDAN YARGILANIYOR

Olayla ilgili olarak hazırlanan iddianamede, dönemin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan da dahil olmak üzere 13 polis, "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Hopa Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianame, davanın 10 yıl sonra açılan ilk duruşmasında görülmeye başlandı.

SON TANIKLARIN DİNLENMESİNDEN VAZGEÇİLDİ

Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada, Metin Lokumcu'nun ailesi, avukatları, arkadaşları ve vatandaşlar hazır bulundu. Mahkeme heyeti, taraf avukatlarının görüşlerini alarak davanın dinlenmesi beklenen son tanıkların dinlenmesinden vazgeçti.

KEŞİF TALEBİ REDDEDİLDİ

Metin Lokumcu'nun ailesinin avukatları, duruşmada olay yerinde keşif taleplerini mahkeme heyetine tekrar sundu. Ancak mahkeme, olay yerinde keşif yapılmasına yönelik talebi ikinci kez reddederek dosyayı karar duruşması için 11 Haziran'a erteledi. Avukat Meriç Eyüboğlu, "Olay yerinde hala bir keşif yapılmadı, bu hususun eksik kaldığını düşünüyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Amerikan Ajansı: Şiddetli Jeomanyetik Fırtına Alarmı!
Elektronik cihazlara dikkat: Son 19 yılın en güçlü güneş patlaması gerçekleşti!
Josep Borrell, AB ülkelerinin 21 Mayıs'ta Filistin devletini tanımaya hazırlandığını açıkladı
La Diva Turca'nın İzinde: Leyla Gencer, Vefatının 16. Yılında 'Don Giovanni' Operası ile Anıldı
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Filistin'in tam üyeliği tasarısını onayladı