Metiner’den Davutoğlu ve Gelecek Partisi’ne Sert Eleştiri: 'Özeleştiri Yapmadan Dönmeyin!'

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Ahmet Davutoğlu ve Gelecek Partisi'nin AKP'ye dönüş iddialarına sert tepki gösterdi.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Ahmet Davutoğlu ve Gelecek Partisi'nin AKP'ye katılacağına dair iddialara sert bir yanıt vererek, ayrıldıktan sonra Erdoğan karşıtı bir cephede yer alanların geri dönüşlerinde özeleştiri yapmaları gerektiğini vurguladı ve kendilerini siyasi mesih gibi takdim etmelerine karşı çıktığını ifade etti.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Ahmet Davutoğlu ve Gelecek Partisi'nin AKP'ye katılacağına dair iddialara sert bir şekilde yanıt verdi. Metiner, "Önce birliği bozmak için ayrıldınız. Ayrıldıktan sonra Erdoğan karşıtı bir cephede aktif rol aldınız. Şimdi ise birliği sağlamak gerekçesiyle geri döneceğinizi söyleyip duruyorsunuz. Bravo! Dönüp dönmeyeceğiniz, kabul edilip edilmeyeceğiniz ayrı bir konu. Ama insan en azından bir hata yaptığını kabul eder ve özeleştiri yapar, değil mi?" dedi.

Metiner, Gelecek Partisi'nden AKP'ye geçiş yapmayı düşünen isimlere, "Eğer bir özeleştiri ile geri dönerseniz buna itirazım olmaz. Hatadan dönmek erdemliliktir" şeklinde bir mesaj gönderdi. Ancak, "Her hâlükârda kendinizi birliği sağlayacak siyasi bir kurtarıcı olarak takdim etmenize acizane itirazım var" diye ekledi.

CHP listelerinden seçilerek TBMM'ye giren bazı Gelecek Partili milletvekillerinin AKP'ye katılacağına dair spekülasyonlar sürerken, Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı, AKP ile bazı görüşmeler yaptıklarını doğruladı ve "Ahmet Davutoğlu’nun partide yapılan tüm görüşmelerden haberi var. Eğer AK Parti’ye geçeceksek, Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte geçeriz" demişti.

Metiner, Yamalı'nın açıklamalarının ardından sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ayrıldığınız AK Parti, ayrıldığınız dönemdeki eski AK Parti. Dediğiniz gibi ortak akıldan ayrılıp, diktatör ve tek adam oldu dediğiniz Erdoğan da o eski Erdoğan. Peki ne değişti? Ayrılmanız ve sonrasında Erdoğan karşıtlığı temelinde bir araya gelmeniz mi hatalıydı, yoksa şimdi tekrar dönmeniz mi doğru?" şeklinde sorular yöneltti.

Metiner, bu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Önce birliği bozmak için ayrılın. Sonrasında Erdoğan karşıtı bir cephede yer alın. Şimdi de birliği sağlama gerekçesiyle dönmeyi düşündüğünüz mesajını verin. Dönersiniz, dönmezsiniz, kabul edilirsiniz, edilmezsiniz; bunlar ayrı meseleler. Ama insan, en azından bir hata yaptığını kabul eder. Yoksa, ayrıldığınız AK Parti hâlâ aynı. Peki, ne değişti? Bir özeleştiri ile dönerseniz buna itirazım yok. Ancak kendinizi siyasi bir mesih gibi takdim etmenize karşıyım. Sonuçta, geçmişte birlikte siyaset yapmış kardeşleriz. Hatalarımızı kabul ederek yeniden bir araya gelirsek, en çok sevinecek olanlardan biri ben olurum. Aksi durumu asla kabullenemem, bilin!"

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.