Metni videoya çeviren yapay zeka Sora, herkese açılacak! OpenAI CTO'su tarih verdi

Yapay zeka, yaşamımıza hızlı bir giriş yaparken, çığır açıcı yenilikler de aramıza katılıyor! Metni, videoya çeviren yapay zeka aracı Sora, her insanın kullanımına açılacak! OpenAI CTO'su tarih verdi! O tarihte herkes kullanabilecek...

Yapay zeka alanındaki ilerlemeler hız kesmeden devam ediyor. OpenAI, geçtiğimiz ay metinden videoya dönüşüm sağlayabilen Sora adlı yeni yapay zeka aracını duyurmuştu. Sora'nın ürettiği videoların gerçekçiliği ve etkileyiciliği pek çok kişiyi şaşırtmıştı. Ancak şu an için Sora yalnızca kapalı bir test sürecinden geçiyor. Ancak OpenAI CTO'su Mira Murati, yaptığı açıklamada, Sora'nın yıl sonunda genel kullanıma açılacağını duyurdu.

BİRKAÇ AY İÇİNDE SORA HERKESİN KULLANIMINA AÇILACAK

Şubat ayında ilk kez tanıtılan Sora, metin komutlarına dayanarak oldukça gerçekçi sahneler üretebiliyor. Ancak şu an için OpenAI, Sora'yı yalnız görsel sanatçılar, tasarımcılar ve film yapımcılarının kullanımına sunmuş durumda. Ancak Murati'nin açıklamalarına göre, Sora'nın her insanın kullanımına açılması yakın bir zamanda gerçekleşecek. Hatta bunun birkaç ay içinde bile olabileceği ifade edildi.

OpenAI ayrıca, Sora'nın ürettiği videolara "ses" desteği eklemeyi planlıyor. Ancak Murati, bu özelliğin ne zaman aktif hale geleceğine dair net bir bilgi vermedi. Şirket ayrıca, Sora'nın ürettiği videoların düzenlenebilir olmasını istiyor ve bu yönde çalışmalar yapıyor.

Ancak Sora'nın eğitim verileri konusunda spesifik bir açıklama yapılmadı. OpenAI, kullanılan verilerin kamuya açık veya lisanslı olduğunu belirtti. Ancak şirket, eğitim verileri hakkında detaylı bilgi vermekten kaçınıyor. Ayrıca, Sora'nın video çıktılarının maliyetinin yüksek olduğu belirtiliyor. Bu durumun ilk aşamalarda anlaşılabilir olduğu ancak OpenAI'nin bu maliyetleri Dall-E gibi daha önceki projelerde olduğu gibi düşürmeyi hedeflediği ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
TikTok, YouTube'a rakip olma yolunda: Test süreci başladı
iOS 17.5 Güncellemesiyle Ortaya Çıkan Sorun: Eskiden Silinen Fotoğraflar Geri Mi Dönüyor?
Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT-4o'nun Etkisi ve Tartışmalar
NASA Keşfi: WASP-193b Ötegezegeni 'Pamuk Şeker' Gibi Hafif ve Kabarık