Metropoll Araştırma | Halkın yüzde 4,3’ü cemaat ve tarikat mensubu

Cemaat ve tarikat mensuplarından CHP yüzde 3,7, İyi Parti yüzde 3,6, HDP yüzde 3,2, MHP’nin destek oranı ise yüzde 0,9 oldu.

Metropoll Araştırma şirketinin yaptığı çalışmaya göre, Türkiye’de halkın yalnızca yüzde 4,3’ü herhangi bir cemaat ya da tarikata mensup. Bu yapılara mensup olanlar, oran olarak en fazla Saadet Partisi ve AKP’yi destekliyor.

Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Prof. Dr. Özer Sencar, Türkiye’de toplumun ne oranda cemaat ve tarikat mensubu olduğuna ilişkin yaptıkları çalışmayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Sencar’ın paylaştığı grafikte, cemaat ve tarikatların toplumda herhangi bir ağırlıkları olmadığı, halkın yalnızca yüzde 4,3’ünün bu yapılara mensup olduğu görüldü.

Özer Sencar, paylaştığı grafiğe, “Bir tarikat veya cemaatle bağlantısı olanları %4.3 olarak bulduk. Bağlı olanlar az bulunabilir lakin toplumda ve kamudaki etki alanlarının çok daha geniş olduğunu biliyoruz” notunu düştü.

Araştırmada, cemaat ya da tarikatlara mensup kişilere hangi partiyi destekleri de soruldu. Saadet Partisi yüzde 13,3’le bu alanda birinci parti oldu. Saadet’i yüzde 6,1 ile Adalet ve Kalkınma Partisi takip etti.

Cemaat ve tarikat mensuplarından CHP yüzde 3,7, İyi Parti yüzde 3,6, HDP ise yüzde 3,2 destek aldı. MHP’nin destek oranı ise yüzde 0,9 oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Gazeteci-yazar Barış Terkoğlu'na hapis!
İşte Turkcell'in yeni yönetim kurulu!: Peki, hangi isimler atandı?
Aziz Yıldırım'ın Savaş Gemisi Denizlerde!
Başakşehir'de Cinayet: 15 Yaşındaki Genç, Arkadaşını Bıçaklayarak Öldürdü
3 Mayıs hava durumu tahminleri