Mevduat Faizlerinde Zirve: 1 Milyon TL’nin Getirisi Uçtu!

Merkez Bankası'nın son dönemde aldığı önemli kararlar ve uyguladığı politikalar, mevduat faiz oranlarını yüksek seviyelere taşıdı. Bu değişiklik, büyük meblağlarda yatırım yapan tasarruf sahipleri için önemli bir fırsat sundu.

TÜRKIYE CUMHURIYET MERKEZ BANKASI’NIN YENI DÜZENLEMELERIYLE MEVDUAT FAIZLERI YÜKSELDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son düzenlemeleri doğrultusunda mevduat faizlerinde belirgin bir artış gözlemlendi. Eylül ayının ilk günleri itibarıyla piyasada Türk Lirası fazlalığı sona erdi ve gecelik faizler son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Analistler, gecelik faizlerin politika faizi seviyesinin altına düşmesine izin verilmeyeceği yönündeki izlenimi vurguladı. Bu durum, yüksek mevduat faiz oranlarının devam edeceğine işaret ediyor.

MEVDUAT FAİZLERİ NASIL ETKİLENDİ?

Merkez Bankası’nın adımları sonrasında mevduat faiz oranlarında yüksek seviyeler uygulanmaya devam etti. Bu gelişme, tasarruf sahiplerinin enflasyon karşısında getirilerini korumalarını sağladı.

MEVDUAT FAİZ ORANLARI

Merkez Bankası, bankalar tarafından uygulanan ağırlıklı ortalama mevduat faiz oranlarını açıkladı. Faiz oranları şu şekilde gerçekleşti:

  • 1 aya kadar vadede faiz: %53,92
  • 3 aya kadar vadede faiz: %59,04
  • 6 aya kadar vadede faiz: %53,41
  • 1 yıla kadar vadede faiz: %52,61
  • 1 yıl ve daha uzun vadede faiz: %44,01

1 MİLYON LİRA NE KADAR KAZANDIRIR?

  • 100 bin lira mevduatı olan bir kişi, yüzde 54 faiz oranıyla 1 aylık vadede 104 bin 367 lira elde ediyor ve bir ay sonunda 4 bin 367 lira kazanç sağlıyor.
  • 1 milyon lira mevduatı olan bir kişi ise yüzde 53 faiz oranıyla 1 aylık vadede 1 milyon 42 bin 987 lira kazanıyor, yani bir aylık dönemde 42 bin 981 lira elde ediyor.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.