Mevlüt Çavuşoğlu ABD'den bildirdi: Türkiye artık Türkiye'den büyüktür

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bölgede ve dünyada karşılaşılan zorluklar nedeniyle ABD ile Türkiye arasındaki güçlü bağlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, "Biz ABD'yi müttefik olarak görüyoruz,...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bölgede ve dünyada karşılaşılan zorluklar nedeniyle ABD ile Türkiye arasındaki güçlü bağlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, "Biz ABD'yi müttefik olarak görüyoruz, dost olarak görüyoruz. Yeni yönetimin de bir önceki yönetime göre Türkiye'nin önemini çok daha iyi anladığını bizzat görüyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, AKP Amerika Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından New Jersey'de düzenlenen referandum toplantısına katıldı.

Washington'daki temasları ve ABD yönetimi ile görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Hem Adalet Bakanı'ndan hem de diğer yetkililerden beklentilerimizi gündeme getirdik. Bunlardan biri de burada Pensilvanya'da yaşayan FETÖ haininin Türkiye'ye iadesidir. Aynı şekilde bir an önce burada tutuklanması talebimizi yeni delillerle beraber bir kere daha ilettik. Yeni yönetimden de beklentimiz bu" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere değinen Çavuşoğlu, "Karşı karşıya kaldığımız zorluklara baktığımız zaman hem dünyada hem bizim bölgemizde bugün Türkiye-ABD arasındaki güçlü bağlara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Biz ABD'yi müttefik olarak görüyoruz, dost olarak görüyoruz. Yeni yönetimin de bir önceki yönetime göre Türkiye'nin önemini çok daha iyi anladığını bizzat görüyoruz" diye konuştu.

'TÜRKİYE ARTIK...'
Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Türkiye artık Türkiye'den büyüktür. Türkiye sadece 781 bin kilometrekareden ibaret değildir. Türkiye artık sadece 80 milyondan ibaret değildir. O yüzden Türkiye'nin çok güçlü olması gerekiyor. Böyle bir güçlü Türkiye'yi yüzyıllardır bekleyenler var" yorumunu yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erdoğan işaretini vermişti: Nefret suçlarına karşı yeni adımlar atılacak
Erdoğan MHP ile ilişkisini bozmaz
Nagehan Alçı'dan canlı yayında itiraf: Rasim'den neler çektim
Elektronik kelepçeli gizli tanık yurtdışına kaçtı
Bakan Işıkhan açıkladı: Uzaktan ve esnek çalışma modelleri geliyor!