Mevlüt Çavuşoğlu'na 'laleleri görmeye' izin var, miting izni yok!

Reuters haber ajansı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’nın Roterdam kentindeki mitinge izin verilmediğini duyurdu.Rotterdam Valisi Ahmed Aboutaleb yaptığı açıklamada Çavuşoğlu’nun toplantısıyla ilgili:...

Reuters haber ajansı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’nın Roterdam kentindeki mitinge izin verilmediğini duyurdu.

Rotterdam Valisi Ahmed Aboutaleb yaptığı açıklamada Çavuşoğlu’nun toplantısıyla ilgili: “Diplomatik dokunulmazlığı var, bu yüzden ona gerekli saygıyı göstereceğiz fakat bu tarz olayları yasaklamak için farklı araçlarımız var'' sözlerini kullandı.

''KİMSE ENGELLEYEMEZ’ DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "İki gün önce Hamburg'ta vatandaşlarımızla buluştuk. Cumartesi günü de tüm engellemelere, ırkçı söylemlere rağmen inşallah Rotterdam'a gideceğiz. Oradaki Türk kardeşlerimizle, Türklerle buluşacağız, onlarla hasret gidereceğiz. Bizi de kimse engelleyemez." ifadelerini kullanmıştı.

HOLLANDA BAŞBAKANI: LALELERİ GÖRMEYE GELEBİLİR

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Mevlüt Çavuşoğlu'nun düzenlemek istediği miting hakkında, "Mesele (Çavuşoğlu'nun) Hollanda'ya gelmesi değil. Maurithuis Müzesi'ni ya da, bu mevsimde açtıysa, laleleri görmeye gelebilir. Ama (siyasi) toplantılar yapmasını istemiyoruz" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?
Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu
Şanlıurfa'da DEM Parti bürosuna silahlı saldırı