MGK’da Terörle Mücadele ve Ortadoğu Krizi Ele Alınıyor!

MGK’nın bir diğer önemli gündem maddesi ise terörle mücadele olacak. Irak ve Suriye’de yürütülen operasyonların durumu ele alınacak. FETÖ ve DAEŞ ile mücadeledeki son gelişmeler de masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Ortadoğu'daki artan tansiyonu ve İsrail'in saldırılarını masaya yatırdı. Beştepe’deki toplantı, saat 15.35’te başladı ve Cumhurbaşkanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Millî Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı" denildi.

ORTADOĞU'DA İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI GÖRÜŞÜLECEK

Toplantının ana gündem maddeleri arasında, Ortadoğu'da İran ile İsrail arasındaki çatışmalar ve İsrail'in Lübnan ve Gazze'ye yönelik saldırıları öne çıkıyor. Bu kapsamda, yaşanan bölgesel krizin Türkiye üzerindeki olası etkileri kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek.

ATEŞKES VE İNSANİ YARDIMLAR İÇİN DİPLOMATİK GİRİŞİMLER ELE ALINACAK

Gazze’de ateşkesin sağlanması ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması için yürütülecek diplomatik girişimler de toplantıda gündeme gelecek. Ortadoğu'daki insani durumu iyileştirmek amacıyla atılacak adımlar tartışılacak.

TERÖRLE MÜCADELE MASADA

Milli Güvenlik Kurulu’nun bir diğer gündem maddesi ise terörle mücadele olacak. Irak ve Suriye’de yürütülen operasyonların durumu ele alınacak ve FETÖ ile DAEŞ ile mücadeledeki son gelişmeler değerlendirilecek.

Bu kritik toplantı, Türkiye'nin milli güvenlik politikalarının şekillenmesi açısından büyük önem taşıyor ve alınacak kararlar, bölgedeki gelişmeleri doğrudan etkileyecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.