MHP 4 ilde teşkilatlarının kapısına kilit vurdu!

543 delegenin değişim kurultayı talebi ile Bahçeli'ye rakip çıkan Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'a imza vermesi, genel merkez tarafından cezasız bırakılmadı! MHP yönetimi, Denizli, Aksaray, Uşak ve Kilis İl Teşkilatları...

543 delegenin değişim kurultayı talebi ile Bahçeli'ye rakip çıkan Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'a imza vermesi, genel merkez tarafından cezasız bırakılmadı! MHP yönetimi, Denizli, Aksaray, Uşak ve Kilis İl Teşkilatları ile Aksaray Merkez İlçe Teşkilatı'nı kapattı.

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Aksaray, Uşak, Kilis, Denizli’deki teşkilatları kapatma kararı verildiğini açıkladı.

MHP’den yapılan açıklama şu şekilde: “Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis İl, Aksaray Merkez İlçe Teşkilatları, MYK’nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. Maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır. Bu karar 19/02/2016 tarihinde il başkanlıklarına ve Valiliklere bildirilmiştir. Tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince disiplin işlemleri de devam etmektedir. Kesin kararın verilmesi akabinde kamuoyu bilgilendirilecektir.''

Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, Uşak İl Başkanı Ali Kurt, Kilis İl Başkanı Arif Amoca ve Aksaray Merkez İlçe Başkanı Ferit Köse, muhalif adayları destekledikleri için MHP Genel Merkezi tarafından görevden alınırken teşkilatlara da kilit vurulması, Bahçeli'nin daha önce benzer şekilde bazı teşkilatları feshetmesini hatırlattı.

Görevden alınan Aksaray İl Başkanı Avukat Ayhan Erel'in kayyum olarak önerilen isimler arasında yer alıyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak
Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi