MHP halkın iradesini gasp etmek istiyor! Skandal açıklama

AKP'nin ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da halkın iradesine saygısızlık yaparak seçimlerin yenilenebileceğini iddia etti ve tarih verdi.

AKP'nin ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da halkın iradesine saygısızlık yaparak seçimlerin yenilenebileceğini iddia etti ve tarih verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, halkın iradesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu ve 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. AKP'nin yedek lastiği Devlet Bahçeli seçimlerin yenilenebileceğini iddia ederek tarih de verdi. Bahçeli özetle şunları söyledi:

Seçimlerden sonra her seçimde olduğu gibi sayım sırasındaki farklılıklara itirazlar yapılmaktadır. Bu demokratik bir haktır. Türkiye'yi normalleştirmekte yarar vardır. Bazı yerlerde mazbatalar alınmakla birlikte, özellikle sosyal hayatta önemli yeri olan İstanbul'da bir kargaşa yaşanmaktadır. 29 bin oy farkını değiştirebilecek itirazlarda bulunulmuştur. Karar ne ise YSK bunu vermelidir. Ama bütün bunlara rağmen, seçimin üzerindeki akılcı yaklaşımlar, kaosa yöneliyorsa ise bu hatalardan arınılmalıdır. Eğer seçim sonuçları toplum huzurunda sonuç bulmayacaksa, o vicdanı huzurlu kılabilecek yeni bir seçim de düşünülebilir. Bunun süresi 60 gündür. 60 günden sonraki ilk pazar günü seçim yapılabilir. Seçim yenileme demokrasinin bir gereğidir.

'BENİM BELEDİYE BAŞKANIM DİYEMEM'

(Mansur Yavaş) Mazbatayı almıştır ancak toplumsal vicdanda beraat etmemiştir. Aklanmadan paklanmadan mazbatayı almış bir belediye başkanı olarak görürüz ama 'benim belediye başkanım' diyemem.

BAHÇELİ O SÖZLERİNİ UNUTTU MU?

Bahçeli, 31 Mart gecesi yaptığı açıklamada "1 oy bile seçilmek için yeterlidir" ifadesini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor