MHP, Sinan Ateş'in annesi ve ablası hakkında suç duyurusunda bulundu!

MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş Kazanç hakkında suç duyurusunda bulundu. Saniye Ateş, MHP yöneticilerini katil olarak suçlarken, Bahçeli, Ateş’i hedef alan bir açıklama yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ve ablası Selma Ateş Kazanç hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Ankara'da silahlı saldırıyla hayatını kaybeden Sinan Ateş’in ailesi, cinayetle ilgili MHP yönetiminden bazı isimleri işaret etmişti. Anne Saniye Ateş, cinayet davasının ikinci duruşmasının ilk gününde Halk TV’ye yaptığı açıklamada, "Benim oğlumun katilleri MHP'de... İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım... Bunlar benim oğlumun katilleri, bunlar öldürttü benim oğlumu. Benim oğlumun katillerini Devlet Bahçeli söylesin. Devlet Bahçeli'den habersiz o camiada eğer bir nefes alınıyorsa istedikleri her cezaya razıyım" ifadelerini kullandı. 

Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş Kazanç ise mahkemede, "Katiller yalnız burada oturanlar değil, azmettiriciler en tepede. İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım'ın davaya girmesini istiyoruz" dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada isim vermeden Saniye Ateş'i hedef alarak, "Yaşına başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşmak, siyasi kışkırtmanın ve uzaktan kumandalı oyunun figüranı olmak bir hanımefendiye asla yakışmayacaktır" şeklinde konuştu. 

İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ın, Sinan Ateş’in annesi ve ablası hakkında suç duyurusunda bulunduklarını avukat Burak Bekiroğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Bekiroğlu, "Aldığım bilgiye göre, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sn. İzzet Ulvi Yönter ve Sn. Semih Yalçın, kendilerine yönelik soyut iddialar ile iftira atan Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş ve annesi Saniye Ateş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak suç duyurusunda bulunmuşlar" dedi. 

Yönter, Bekiroğlu’nun mesajını kendi sosyal medya hesabında da paylaştı.

MHP'li Yönter ve Yalçın daha önce de 'iftira' gerekçesiyle Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.