MHP'de İstifa Dalgası: Arzu Erdem'in Ardından Prof. Aysun Bay da Ayrıldı

Arzu Erdem'in istifasının ardından MHP'den bir diğer ayrılık da Prof. Aysun Bay'dan geldi. Sağlık sorunlarını gerekçe gösteren Bay'ın, MHP içinde rahatsızlık yarattığı iddia ediliyor. İsmail Saymaz, Bay'ın istifasının ardında başka sebepler olduğunu öne sürdü.

Arzu Erdem'in istifasının ardından bir diğer kadın siyasetçi, Prof. Aysun Bay da MHP'den ayrıldığını açıkladı. Gazeteci İsmail Saymaz, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden Bay'ın aslında 'istifa ettirildiğini' öne sürdü. Saymaz, Bay'ın, Erdem gibi MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi sıfatıyla bağımsız hareket etmesi nedeniyle partide rahatsızlık yarattığını belirtti.

Aysun Bay, istifasında şu ifadeleri kullandı:

"KAMUOYUNA DUYURU


Son zamanlarda yaşadığım sağlık sorunları nedeniyle, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevimden istifa ediyorum. MHP Genel Merkez ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye bağlılığımı ve sadakatimi bildiriyorum. Saygılarımı sunuyorum."

Arzu Erdem, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bilgisi dahilinde istifa ettiğini belirtmişti. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise X hesabından yaptığı açıklamada, Erdem'i hedef alarak, "eski bir MHP vekili" ifadesini kullanmış ve Erdem'in çalışmalarının partiyle ilgisi bulunmadığını vurgulamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.