MHP'de milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başladı! İlk imza Devlet Bahçeli'den geldi

Cumhur İttifakı ortağı MHP'de 28. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başlarken, ilk imza parti genel merkezine sabah erken saatlerde gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Parti geleneği gereği aday adaylığı başvurusunda bulunan Bahçeli imza sonrası partililerle bir süre söyleşi etti.

MHP'de, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimi için 28. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı başvurularının yapılabilmesi amacıyla parti genel merkezinde kayıt kabul masaları kuruldu.

GÖREVLİLERLE SOHBET ETTİ

Parti genel merkezine sabah erken saatlerde gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aday adaylığı başvurusu için kayıt kabulün yapıldığı alanda görevlilerle söyleşi etti, kolaylıklar diledi.

BAHÇELİ ADAY OLDU

MHP'de parti geleneği gereği aday adaylığı başvurusunda bulunan ilk isim Genel Başkan Bahçeli oldu. Devlet Bahçeli'nin başvurusunun peşinden Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter, Filiz Kılıç, Feti Yıldız ile TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın da aralarında bulunmuş olduğu parti yetkililerinin kayıt kabul masalarına ilgili evrakları teslim etmesiyle aday adaylığı süreci başlatıldı. Bahçeli, başvurunun peşinden partililerle bir süre söyleşi etti, çay içti.

21 MART'TA SONA ERECEK

MHP'de bugün saat 09.00'da süregelen 28. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı müracaat süresi, 21 Mart 2023 Salı günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Aday adayları belirlenen tarihler içinde MHP Genel Merkezi seçim işleri kayıt kabul birimine şahsen ve belgelerin aslıyla müracaat edecek. İşlemlerini hızlandırmak isteyen aday adayları, ön kayıt işlemlerini "https://basvuru.mhp.org.tr" web adresinden yapabilecek.

MHP milletvekili aday adaylığı için yüzde 40 yada üstü engelli olanlardan müracaat aidatı alınmayacak. Başvuru aidatı olarak 3 bin lira Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankasının Cevizlidere şubelerindeki hesaplara yatırılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
"İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
"Taksim miting yeri değil"
Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!
“2024’de madenciliğe 106 milyar lira kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”