MHP'li Adıgüzel'in oğluna 'uyuşturucu ticareti'nden 30 yıla kadar hapis talebi

Yunanistan'dan süper yatla getirilen 12 kilo uyuşturucuya ilişkin soruşturma tamamlandı. Eski MHP yöneticisi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel'in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yunanistan'dan süper yatla bavul içinde getirilen 12 kilo uyuşturucuya ilişkin soruşturma tamamlandı. Eski MHP İstanbul il yöneticisi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel'in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında "uyuşturucu ticareti" suçlamasıyla, her biri için 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, 30 Mayıs akşamı gerçekleşti. Olayda, Yunanistan'da bulunan "Azad" isimli kişi ile Tunahan Adıgüzel arasında iletişim kuruldu. İkili, "iş insanı" olarak nitelendirilen 4 kişinin Çanakkale Ayvacık'taki bir noktadan alınması konusunda anlaştı. Anlaşmanın ardından Adıgüzel ve beraberindeki kişiler, 2 araçla hareket etti.

Belirlenen yerden alınan kişiler, Kumbağlar Limanı'na yakın bir süper yata yerleştirildi. Ancak, Jandarma'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda, yattan indirilen bir bavulda uyuşturucu bulunduğu belirlendi.

Tunahan Adıgüzel'in gözcülük yapması için yanındaki Şenol Engin, Adıgüzel'in kendisine 1000 Euro vermeyi vaat ettiğini ifade etti. Engin, ayrıca Tunahan Adıgüzel ile diğer sanıkların bavulun içindeki malın değerinin yaklaşık 2,5 milyon Euro olduğunu konuştuklarını duyduğunu söyledi.

Diğer sanık Alihan Ketenci, yattan aldıkları bavulun içinde uyuşturucu olduğunu düşündüğünü, bu durumu Tunahan Adıgüzel’e sorduğunda "Merak etme, bir şey yok" yanıtını aldığını belirtti. Atakan Görevin ise, çantayı aracına koyduğu sırada durumu şüpheli bulup çantayı olay bölgesine yakın bir yere attığını ifade etti ve "Bütün her şeyi Tunahan Adıgüzel organize ediyordu" dedi.

Tunahan Adıgüzel, Azat'ın kendisine "Teknede bir çanta var, Balıkesir'e gitmesi lazım, oraya götürürseniz size 10.000 Euro verecek" dediğini aktardı. Çantayı almamak istediğini ancak yanındaki Atakan'ın "ben alırım, bir şey olmaz" demesi üzerine, "günahı ile sevabı ile senin olur" dediklerini belirtti. İddianamede, Yunanistan ile irtibatlı olan kişinin Adıgüzel olduğu kaydedildi.

Süper yatın Yunan kaptanı Stamatios Skourlis, uyuşturucu içeren bavulu tanımadığı bir kişinin getirdiğini ifade etti. Skourlis, limanda valizleri indirdiğinde karanlıktan bir kişinin "merak etme, ben alacağım" diyerek el hareketiyle yanıt verdiğini söyledi.

Tutuklu 6 sanığın yanı sıra T. Y. ve M. K. de sorumlu tutuldu. Davanın ilk duruşması 21 Kasım sabahı Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.