MHP''li Usta: Cumhur İttifakı 15 Temmuz gecesi kurulmuştur

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Cumhur İttifakı''nın 15 Temmuz gecesi kurulduğunu söyledi.

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Spor Kulübü'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

"Türkiye 15 Temmuz'u yaşadı. 15 Temmuz, Türk tarihinin gördüğü en büyük ihanet girişimidir" diyen Usta, "Bunu çok net bir şekilde ortaya koymak lazım. Bunu hiçbir şekilde sulandırmanın anlamı yok. Bunu sulandırmak bu ülkeye zarar verir. 15 Temmuz'u sulandırırsak Türkiye eğer o idrakta olmazsa, o bilinçte olmazsa Allah korusun yeni 15 Temmuz'lar yaşayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Usta şöyle devam etti:

"O yüzden biz Cumhur İttifakı'nı önemli görüyoruz. Biz diyoruz ki, Cumhur İttifakı 15 Temmuz gecesi kurulmuştur. Cumhur İttifakı seçimden sonra sona erecek bir ittifak da değildir. Çünkü 15 Temmuz gecesinde hükümete karşı olduğu düşünülen bir darbe girişimi yapılıyor ve MHP Genel Başkanı, Başbakan'ı arıyor ve sonrasında açıklama yaparak hükümetin ve devletin arkasında olduğunu ve darbeye karşı olduğunu söylüyor. Bu bizim tarihimizde ilk kez görülen bir şeydir. Bu, MHP'nin demokrasiye verdiği değeri gösterir. MHP'nin ülkeye verdiği değeri gösterir. Hazır en büyük siyasi rakibinizi birileri alaşağı etmek isterken, iki kulağınızın üzerinde yatsanız, birileri gibi bir yerlerde gizlenmiş olsanız darbe gerçekleşecek. Ama bu ülkeye zarar verir. Darbenin hedefi sadece hükümeti düşürmek değil, Türkiye'de iç kargaşa çıkartmak, Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek ve sonrasında bir kısım NATO imkanlarını da kullanarak Türkiye'yi işgal etme girişimidir. MHP Lideri o gece bunu görmüştür ve buna fırsat vermemiştir. İşte devlet adamlığı budur" 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”