MHRS'de Değişiklikler Geliyor: Randevu Problemleri Nasıl Aşılacak?

Sağlık Bakanlığı, hastane randevu sistemindeki sorunları çözmek ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla kapsamlı bir çalışma başlattı. Vatandaşların aile hekimlerini daha fazla tercih etmesi için farkındalık artırıcı kampanyalar düzenlenecek.

Sağlık Bakanlığı, hastane randevu sistemindeki sorunları çözmek ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla kapsamlı bir çalışma başlattı.

RANDEVU SİSTEMİ PROBLEMLERİ İNCELENİYOR

Sağlık Bakanlığı, hastanelerde yaşanan yoğunluğun temel nedenlerini anlamak için ilk adımları attı. Ekip, özellikle randevu sistemindeki sorunların kaynağını tespit edecek. Önceki çalışmalarda, vatandaşların en küçük sağlık sorunlarında bile aile hekimlerine başvurmak yerine hastanelere gitmelerinin, yoğunluğun başlıca sebeplerinden biri olduğu tespit edilmişti.

FARKINDALIK ARTIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Bu bağlamda, aile hekimlerinin daha fazla tercih edilmesi için kamuoyunda bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. Sağlık Bakanlığı, vatandaşları aile hekimleri konusunda bilgilendirmek ve randevu sistemindeki sorunları aşmak için çeşitli farkındalık kampanyaları düzenleyecek.

MHRS'DE DEĞİŞİKLİKLER YOLDA

Ayrıca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yapılacak değişiklikler için hazırlıkların başladığı duyuruldu. Bu düzenlemeler tamamlandığında, Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun detayları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.