Michel Platini'nin Şaşırtan Teklifi: 10'a 10 Futbol Mu?!

Eski UEFA Başkanı Michel Platini, futbolun 10'a 10 oynanmasını önererek tartışmalara neden oldu. Bu ilginç fikir, futbol dünyasını ikiye böldü. Bu ilginç öneri, futbol dünyasında geniş bir tartışma başlattı.

UEFA’nın eski başkanı Michel Platini, futbol dünyasında tartışma yaratacak bir öneride bulundu. Bir dönem yolsuzluk iddialarıyla anılan ancak sonrasında aklanan Platini, takımların 10’a 10 oynamasının rekabeti artırabileceğini savundu. Efsane futbol adamı, "Futbol 1900’den beri 11’e 11 oynanıyor, o dönemde futbolcular daha az koşuyordu ve daha yavaştılar. Fiziksel olarak da daha güçsüzdüler. Belki de takımlar sahaya 10’a 10 çıkmalı" dedi. Bu ilginç öneri, futbol dünyasında geniş bir tartışma başlattı.

FUTBOL DÜNYASI İKİYE BÖLÜNDÜ

Platini'nin önerisi, futbol camiasında adeta ikiye bölünmelere yol açtı. Bazı isimler, bu önerinin rekabeti artıracağına inanırken, çoğu uzman ve futbolcu ise bunun uygulanabilir olmadığı görüşünde. Tartışmaların merkezinde Platini'nin geçmişi ve önerisinin getirdiği yenilikler yer alıyor.

YOLSUZLUK İDDİALARI

Michel Platini, FIFA’nın eski başkanı Sepp Blatter ile birlikte, 2021 yılında İsviçre’de rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla yargılanmıştı. Savcılar, Blatter'ın 2011 yılında Platini’ye yaptığı 2 milyon İsviçre frangı değerindeki hukuka aykırı para transferini gündeme getirmişti. Ancak, her iki isim de dolandırıcılık ve zimmete para geçirme suçlamalarından aklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.