Microsoft, engellilere yönelik yeni bir yapay zekâ teknolojisi geliştiriyor

Microsoft Türkiye, engelli bireylerin yaşamlarını daha konforlu hale getiren yapay zekâ destekli teknolojileri duyurdu. Bu teknoloji neleri içeriyor? İşte konuya ilişkin detaylar!

Microsoft, ürün portföyünü erişilebilirlik vizyonuna yönelik olarak geliştirdiği Microsoft Erişilebilirlik Asistanı'nın Microsoft programlarıyla entegrasyonunu ve yeni yapay zekâ asistanı Copilot ile getirilen yenilikleri duyurdu. Microsoft Erişilebilirlik Asistanı, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Teams gibi birçok programa erişilebilirlik uygunluğu ölçümü yapabilme yeteneğine sahiptir ve ölçüm sonucunda yapay zekâ kullanıcıya yapılan hatalarla ilgili uyarıda bulunmaktadır.

Microsoft Copilot (Bing Chat) ile tamamen sesli komutlarla fotoğraf betimleme gerçekleştirilebilirken, fotoğrafla ilgili sorulara yazılı ve sesli yanıtlar alınabilmektedir. Microsoft Güney Avrupa Ülkelerinden Sorumlu İK Direktörü Esra Gaon, Microsoft'un çeşitlilik ve kapsayıcılık temelinde şekillenen kurum kültürünü vurgulayarak, "Bugün engelli bireylerin sosyal ve çalışma hayatlarını daha etkin, verimli ve keyifli bir şekilde sürdürebilmelerine odaklanıyoruz" ifadelerini kullandı. Microsoft Türkiye Kurumsal Çözüm Satışlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Elif Acar Özgüner ise Microsoft'un küresel ölçekte kendi ekosistemiyle büyümeyi amaçlayan bir vizyona sahip olduğunu belirtti.

Microsoft Türkiye Erişilebilirlik Proje Yöneticisi Duygu Kayaman, erişilebilirlik kavramının yeniden düşünülmesi gerektiğine dikkat çekerek, erişilebilirliğin pusetiyle kaldırımda yürüyemeyen bir anneyi, otobüslere binip inerken zorlanan yaşlı insanları ve birçok farklı ve kişiye özel durumu içerdiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Elon Musk, Twitter'ın resmi olarak X'e dönüştüğünü duyurdu
GTA 6'nın Çıkış Tarihi ve İlk Resmi Ödülü Açıklandı
Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!
James Webb Uzay Teleskobu iki büyük kara deliğin birleştiğini ortaya çıkardı!
Einstein'ın teorisi kanıtlandı: Kara delik araştırması detayları