Microsoft önemli bir başarıya imza attı

Xbox Series S, geçtiğimiz hafta Japonya’da PlayStation 5’ten daha fazla satarak Microsoft adına önemli bir başarıya imza attı.

Bildiğiniz gibi PlayStation ile Xbox arasındaki çekişmede genelde üstün gelen taraf PlayStation oluyor. Söz konusu Sony’nin ana vatanı olan Japonya olduğunda ise Xbox’ın, yani Microsoft’un hiç şansı olmuyor. Ya da en azından bugüne kadar bu durum böyleydi. Ne var ki Xbox Series S ile birlikte bu durum değişti. Series S, Japonya’da PlayStation 5’ten fazla satmayı başararak Microsoft için önemli bir başarıya imza attı.

9-15 Mayıs haftasına ait oyun konsolu satışları rakamlarına bakıldığında, 6120 adet Series S satıldığı görülüyor. PlayStation 5’in hem DVD’li hem de dijital versiyonlarının toplam satış rakamları hesaplandığında ise 2693 PS5 satıldığı görülüyor. Yani Xbox Series S sadece PlayStation 5’ten fazla satmakla kalmamış, rakibini kendi evinde neredeyse ikiye katlamış durumda.

Öte yandan Microsoft’un bir diğer oyun konsolu olan Xbox Series X ise Series S’in çok altında yer alıyor. 9-15 Mayıs haftasında Japonya’da sadece 105 Xbox Series X satılmış. Aynı dönemde satılan PlayStation 4 sayısı ise 22.

2014 yılında, Xbox One ilk çıktığı dönemden beri Japonya’da Xbox satışları PlayStation satışlarının üstüne çıkmamıştı. Sekiz yıllık bu PlayStation üstünlüğünün sonlanmasında Sony’nin stok problemi yaşamasının etkili olmuş olabileceği belirtiliyor. Mağazalarda Xbox rahatlıkla bulunurken, PlayStation hala stok problemi yaşamaya devam ediyor. Yine de Xbox’ın başarısını göz ardı etmemek gerekiyor.

Elon Musk cinsel tacizle suçlanıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum