Microsoft, sonunda itiraf etti

Yıllardır Xbox için satış rakamları açıklamayan Microsoft, sonunda Xbox One’ın PlayStation 4’ün yarısı kadar bile satmadığını itiraf etti.

Oyun dünyasının çehresi son yıllarda hızla değişiyor. Birkaç yıl öncesine kadar konsol savaşları üzerinden tanımlanan güç dengeleri, bugün yavaş yavaş abonelik tabanlı oyun servislerine kayıyor. Xbox ile bir türlü istediği başarıyı yakalayamayan Microsoft, Xbox Game Pass ile büyük başarı yakalayarak oyun dünyasında dengeleri değiştirdi. Bugün Sony’nin PlayStation Plus’a Premium abonelik ekleyerek benzer bir platform kurması da bu yüzden.

Oyun dünyasında yaşanan bu değişim, yakında konsol savaşlarının anlamsız hale gelebileceğini gösteriyor. Ancak en azından şimdilik oyun dünyasında zirveyi konsol satışları belirlemeye devam ediyor ve alanda hala Sony’nin bariz bir üstünlüğü var. Microsoft da bu hafta paylaştığı rakamlarla Sony’nin üstünlüğünü kabul ederek Xbox One’ın PlayStation 4’e karşı mağlup olduğunu itiraf etti.

Bildiğiniz gibi Microsoft, yıllardır Xbox One’ın satış rakamlarını yıllardır açıklamıyordu. PlayStation 4’e talebin çok daha yüksek olduğunu bağımsız satış raporları ortaya koyuyordu ama Microsoft bu konuda resmi bir rakam paylaşmaktan kaçınıyordu. Xbox satışları hakkında en son altı yıl önce resmi rakamlar açıklanmıştı. Ancak sonunda Microsoft’tan bu konuda resmi bir açıklama geldi. Brezilya’daki yerel rekabet komitesine sunulan rapor, Xbox satışları hakkında resmi rakamların ortaya çıkmasını sağladı.

Microsoft, PlayStation 4’ün Xbox One’ın iki katından bile fazla sattığını itiraf etti. Sony, en son mart ayında PlayStation 4’ün bugüne kadar 117.2 milyon sattığını açıklamıştı. Bu da Xbox’ın 58.5 milyondan az sattığı anlamına geliyor.

Neyse ki Microsoft, Xbox Series S ve Series X konsolları ile bu devasa farkı az da olsa kapatıyor. Tabii bu biraz da PlayStation 5’e olan ilginin PlayStation 4 kadar yüksek olmamasından kaynaklanıyor.

Galaksideki en genç gezegen bulunmuş olabilir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Yapay zekayla beraber hayatımıza girecek metal yaka kavramı
Tüm meslekleri etkisi altına aldı: İşte yapay zekayı en çok kullanan sektörler!
İkinci Türk astronot 8 Haziran'da uzaya yola çıkıyor!
TikTok, ABD Hükümetine Karşı Dava Açtı!
iPad Air, Pro, Pencil Pro ve Magic Keyboard: Fiyatlar Belli Oldu!