Microsoft sonunda kabul etti

Microsoft, Activision Blizzard çalışanlarının Amerika İletişim İşçileri ile bir sözleşmede sendikalaşma hakkına saygı göstermeyi resmen kabul etti.

Anlaşma, Microsoft şirketinin video oyunu yayıncısını satın almasını kapatmasından 60 gün sonra uygulanacak. 68,7 milyar dolarlık devralma, çeşitli pazarlardaki düzenleyicilerin onayını gerektiriyor ve Haziran 2023’ün sonunda kapanması bekleniyor. CWA başkanı Chris Shelton yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, Activision Blizzard çalışanlarının Microsoft’un satın alınmasının kapanışından sonra örgütlenme ve toplu pazarlık yapma demokratik haklarını kullanmaları için bir yol sağlıyor ve oyun endüstrisindeki işverenler için yüksek bir yol çerçevesi oluşturuyor” dedi.

“Şirketin bağlayıcı taahhütleri, çalışanlara masada bir yer verecek ve Activision Blizzard’ın satın alınmasının şirketin çalışanlarına ve daha geniş video oyunu işgücü piyasasına fayda sağlamasını sağlayacak. Anlaşma, CWA’nın satın almayla ilgili önceki endişelerini ele alıyor ve sonuç olarak onayını destekliyoruz. Bu anlaşma kapandıktan sonra Microsoft ile işbirliği içinde çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Anlaşma, şirketin bu ayın başlarında gerçek anlamda fazla bir şey içermeyen bir dizi “çalışan örgütlenmesi ilkesi” açıklamasının ardından geldi. CWA paktı yasal olarak bağlayıcı ve beş temel hüküm etrafında toplanacak. Microsoft bunları şöyle sıraladı:İlk olarak, sözleşme kapsamındaki çalışanlar bir sendikaya katılmaya ilgi duyduklarında Microsoft tarafsız bir yaklaşım benimseyecek.

İkinci olarak, kapsam dahilindeki çalışanlar, bilgi paylaşımını teşvik edecek ve iş kesintilerini önleyecek şekilde diğer çalışanlar ve sendika temsilcileri ile sendika üyeliği hakkında iletişim kurma haklarını kolayca kullanabileceklerdir.

Üçüncüsü, çalışanlar, bir sendikaya katılıp katılmamayı seçmek için yenilikçi, teknoloji destekli ve kolaylaştırılmış bir sürece erişebilecekler. Dördüncüsü, çalışanlar isterlerse bu tercihin gizliliğini ve mahremiyetini koruyabilirler.

iPhone 14 serisi önemli ön kamera geliştirmeleriyle gelecek

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.