Microsoft Store revizyona giriyor

Windows 11 işletim sistemi gelişiyle birlikte bir çok özellik ve iyileştirme de getirdi. Microsoft Store da güncellenen platformlar arasında yerini aldı.

Son yıllarda Microsoft Store ile yaşanılan tek etkileşim, Xbox Game Pass‘i kullanmak için Xbox uygulamasını indirmek ile sınırlıydı. Mağaza şu ana kadar en iyi kullanıcı arayüzüne sahip değil. Öyle ki istediğiniz uygulamaları bulmaya çalışmak oldukça zordu. Şimdi ise güncellenen dijital vitrin sayesinde, yeni oyunlara ve uygulamalara göz atmak çok daha kolay hale gelecek.

Microsoft,  geliştiriciler için bazı önemli değişiklikleri duyurdu. Artık kullanıcılar 28 Temmuz’dan itibaren uygulama içi satın alma işlemlerini gerçekleştirmek için kendi ödeme sistemlerini veya üçüncü taraf bir ödeme sistemini kullanabilecekler. Bunu yaparlarsa, Microsoft bu işlemlerden bir kesinti yapmayacak. Microsoft bu özellik sayesinde, uygulama içi ödemelerde yüzde 30’a varan bir kesinti gerektiren Apple App Store’a rakip olacak.

Ancak bu durum PC oyunlarında geçerli bir uygulama değil. Microsoft Store’da artık geliştiriciler yamaları kullanıma sunma konusunda daha fazla kontrole sahip olacaklar. Yeni revizyonlarla geliştiricilerin uygulamalarını mağazada yayınlamaları çok daha kolay olacak. Yeniden tasarımın sözü ilk olarak Nisan ayında verilmişti. Yeni görünümlü Microsoft Store’un erken bir önizlemesi, yakında çıkacak bir Windows Insider derlemesine dahil edilecek.

Dogecoin yaratıcısı Twitter üzerinden bomba bir açıklama yaptı: Fiyat yükselir mi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
Instagram’dan ilk adım sorunu olanlara yeni özellik!