Microsoft, stratejik hamleler yapmaya devam ediyor

Microsoft, yakında sahibi olacağı Call of Duty serisini en az 10 yıl daha Nintendo konsollarında tutmak için Nintendo ile anlaştı.

 Microsoft, başta Call of Duty serisi olmak üzere pek çok popüler oyunun sahibi olan Activision Blizzard’ı 70 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıkladı.

Microsoft, Activision Blizzard anlaşmasıyla dengeleri değiştirecek bir hamle yaptı yapmasına ama bu anlaşmanın oyun dünyasında yaratacağı etkinini büyüklüğü engelleri de beraberinde getirdi.

Microsoft’un Activision Blizzard’ı alması halinde rakiplerine karşı adil olmayan bir avantaj sağlayacağının savunulması, bu anlaşmanın soruşturma altına alınmasına neden oldu. 70 milyar dolarlık bu dev anlaşmaya engel olunmasından korkan Microsoft, bu anlaşmayı tamamlayabilmek için stratejik hamleler yapmaya devam ediyor.

Bildiğiniz gibi Sony’nin Activision Blizzard anlaşmasına itiraz ederken sunduğu en önemli argüman, Microsoft’un Call of Duty serisini diğer platformlardan ve konsollardan çekip, Xbox’a özel yapacağıydı. Sony’nin yetkili kurumlarda da karşılık bulan bu itirazını geçersiz kılmak için elinden geleni yapan Microsoft, geçtiğimiz günlerde Sony’ye sürpriz bir teklifle giderek, Call of Duty’yi en az 10 yıl da PlayStation’da tutacak bir anlaşma imzalamayı önerdi. Sony daha bu teklifi kabul etmemişken Microsoft’tan stratejik bir hamle daha geldi. Microsoft, Call of Duty serisiyle ilgili aynı teklifi Nintendo’ya da götürdü. Nintendo yönetimi bu teklifi kabul edince iki taraf anlaşmaya vardı. Bu anlaşma kapsamında Call of Duty serisi en az 10 yıl daha Nintendo konsollarında da oynanmaya devam edecek.

Şimdi Microsoft’un aynı 10 yıllık teklifi Steam’in sahibi olan Valve’ye de götürmesi bekleniyor. Eğer Nintendo’dan sonra Valve de bu teklifi kabul ederse, Sony’nin de bu teklifi kabul etmekten başka çaresi kalmayabilir.

Apple araba projesinde frene bastı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

X'te (Twitter), Engellenen Kullanıcıların Yanıt Verebilmesine İmkan Tanıyan Yeni Güncelleme
Çocukları internette güvende tutmanın yolları nelerdir?
Oyun tasarımında persona: Meğer bu yüzden oyun bağımlısı oluyormuşuz!
Huawei, yeni akıllı güneş gözlüğünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor! Tam 11 saat pil ömrü var
Youtube'u açanlar artık o butonla karşılaşacak: Sadece Premium kullanıcılar faydalanabilecek!