Microsoft yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X göründü

PlayStation cephesinden daha hızlı davranan Xbox, yeni nesilde ilginç bir isimlendirme politikası uygulayacak gibi görünüyor. Xbox Series X

Microsoft, The Game Awards 2019 etkinliğinde sürpriz bir şekilde yeni nesil konsolunu gösterdi. PlayStation cephesinden daha hızlı davranan Xbox, yeni nesilde ilginç bir isimlendirme politikası uygulayacak gibi görünüyor. Xbox Series X ismi ile duyurulan yeni nesil konsol tasarımı ile dikkat çekiyor.

Microsoft yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X göründü. Bu zamana kadar konsollarda hep daha enlemesine geniş bir tasarım görmüştük. Microsoft yeni nesil konsolu ile diklemesine uzun bir konsol ile karşımıza çıkıyor. Tower PC’leri andıran bu tasarımın hatları ile Xbox One X’e çok benzediğini söyleyebiliriz.

Microsoft cephesi kontrolcüde de yenilemeler yapıyor. İlk bakışta Xbox Elite Series 2 kontrolcüyü andıran bu yeni kol, yenilenmiş D-Pad tasarımı ile dikkat çekiyor. 2020 yılının tatil sezonunda (Kasım) satışa sunulacak olan yeni nesil konsolun fiyatı henüz bilinmiyor.

Xbox’ın GameSpot’a verdiği bilgilere göre; yeni nesil oyun konsolunda AMD’nin Zen 2 mimarisi yer alacak. NVMe SSD ile yükleme sürelerini yok edecek olan konsol, 8K çözünürlüğüne kadar destek verecek. 8K’nın sadece medya kısmında devreye gireceğini düşünüyorduk ancak Spencer bunun oyunlarda da olacağını belirtiyor.

120 FPS devrini konsollara kazandıracak olan Xbox’ın yeni nesil konsolu, ışın izleme ve variable refresh rate desteğine sahip olacak. Variable refresh rate özelliği yine AMD FreeSync destekli monitör ve TV’lerde çalışacak.

12 teraflops GPU’ya sahip olacak olan konsol, 6 teraflops’lujk Xbox One X’ten tam iki kat daha güçlü olacak. Hellblade 2 ile çıkışını gerçekleştirecek olan konsolun fiyatının 499 dolar bandında olacağını düşünüyoruz.

Logitech Z607 5.1 ses sistemi: Kolay kullanım, kaliteli ses!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Microsoft, Malezya'ya Yapay Zeka İçin Dev Yatırım Yapacak
Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
Nokia 3210, 2024 versiyonuyla geri döndü! Hem nostaljik, hem modern!