Microsoft'tan yapay zekaya 3.2 milyar euroluk yatırım

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji şirketi Microsoft, gelecek iki yıl içinde Almanya'ya çoğunluğu yapay zeka alanında olmak üzere 3,2 milyar euroluk yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Teknolojinin ilerlemesi, insan yaşamında giderek daha fazla yer kaplıyor. Son dönemde ise yapay zeka alanında rekabet iyice kızışıyor.

MICROSOFT'UN DEV YATIRIMI

Microsoft Başkanı Brad Smith, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, ABD'li şirketin Almanya'daki varlığını genişletmek için 2025 sonuna kadar ortalama 3,2 milyar euro yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Bu yatırım, Microsoft'un son 40 yılda Almanya'ya yaptığı en büyük yatırım olacak. Şirket, Almanya'daki yapay zeka ve veri merkezi altyapısının kapasitesini iki katına çıkarmayı ve eğitim programlarını genişletmeyi hedefliyor.

TEKNOLOJİK DEĞİŞİMİN ÖNEMİ

Smith, yaptığı açıklamada, Almanya'nın teknolojik değişimde sürekli önde olduğunu vurguladı ve bu yatırımın Almanya'ya duydukları güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Almanya Başbakanı Scholz ise Microsoft'un ülkeye yapacağı bu yatırımı memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Yatırımın ilerlemeye, büyümeye, modernliğe ve küresel açıklığa katkı sağlayacağını belirten Scholz, bu taahhüdün Almanya için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Özetle, teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte şirketlerin yapay zeka ve diğer teknolojilere yaptığı yatırımlar, dünya genelinde giderek artıyor ve bu yatırımların ülkelerin gelişimine ve ilerlemesine önemli katkıları oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Steam, Yeni Bir Ülkede Yasaklandı: İndirimlerin Yerine Yasaklar Geldi!
OpenAI’nin yeni ChatGPT-4o tanıtıldı: Artık ruh halinizi anlıyor!
App Store'da gösterilen uygulama ile PlayStation'ın efsane oyunları iPhone'lara geliyor!
X'te (Twitter), Engellenen Kullanıcıların Yanıt Verebilmesine İmkan Tanıyan Yeni Güncelleme
Çocukları internette güvende tutmanın yolları nelerdir?