Milas Belediye Başkanı: 'Hava müdahalesinin eksikliğini hissettik'

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangınlar hakkında değerlendirmede bulundu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçede 5 farklı noktada çıkan orman yangınlarının ardından “Şu an itibarı ile bir tehlike yok. Normal, herkes tatiline devam ediyor. Devlet olarak bu işe bir el atmak zorundayız. En kötü senaryolara göre programlarımızı projelerimizi belirlemek zorundayız” dedi. Tokat, "Rüzgarın şiddeti ve buradaki engebeli arazi yangının büyümesine neden oldu. Yani dün açık seçik burada hava müdahalesinin şart olduğu ve bunun eksikliği hissedildi. Rüzgar yön değiştirmeseydi bu otellerin hepsi tehlike altındaydı." değerlendirmesini yaptı. 

Yangın noktalarından biri olan Milas’ın Meşelik Mahallesindeki oteller bölgesinden konuşan Başkan Tokat, yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Dün güne Marmaris’teki büyük trajedi ile başladıklarını, öğle saatlerinde Meşelik Mahallesi’ndeki yangınlarla sarsıldıklarını belirten Tokat şöyle konuştu:

"Hava müdahalesinin şart olduğu ve bunun eksikliği hissedildi"

“Meşelik mahallemizin Kuyucak mevkiindeki yangınla sarsıldık. Bu yangınla mücadele ederken, bu yangınla mücadele ederken artı 3-4 noktada daha yangın çıktı. Kara Perşembe yaşadık Milas’ta, Türkiye’de dün. Ekiplerimiz her yere gerekli müdahalelerini yaptılar. Gerek orman ekipleri gerek itfaiye ekipleri hepsi cansiperane mücadelelerini yaptılar. Ancak rüzgarın şiddeti ve buradaki engebeli arazi yangının büyümesine neden oldu. Yani dün açık seçik burada hava müdahalesinin şart olduğu ve bunun eksikliği hissedildi. Rüzgar yön değiştirmeseydi bu otellerin hepsi tehlike altındaydı. Şu an itibarı ile bir tehlike yok. Normal, herkes tatiline devam ediyor. Devlet olarak bu işe bir el atmak zorundayız. En kötü senaryolara göre programlarımızı projelerimizi belirlemek zorundayız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

ATM'lerde Küçük Banknot Krizi: 20, 10 ve 5 TL'lik Banknotlar Kabul Edilmiyor!
Küçükçekmece'de Çocuğun Ölümüyle İlgili Verme Süreci Başladı
Adana'da Çiftlik Operasyonu: Silah ve Firariler Ele Geçirildi
Kalkım Belediye Başkanı Zeynep Çelik, AK Parti Milletvekili Ayhan Gider'i Ziyaret Etti
Emekli Maaşları Temmuz'da Artıyor! Ali Tezel Rakamları Açıkladı!