Militan tartışması: CHP’li Berhan Şimşek’ten yeni açıklama!

"Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan… Alınan kararları görüyoruz" açıklaması sonrası hedef gösterilen ve hakkında suç duyurusunda bulunulan eski CHP milletvekili Berhan Şimşek, yeni bir açıklama yaptı.

 

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, eski CHP milletvekili Berhan Şimşek'in ""Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan… Alınan kararları görüyoruz" açıklamasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Öztürk yazısında, "CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı, eski milletvekili, sanatçı Berhan Şimşek, televizyonda katıldığı tartışma programında vali ve kaymakamlarla ilgili sözleri nedeniyle tehdit ediliyor, vali ve kaymakamlara da, Şimşek hakkında şikayetçi olmaları için yazı gönderiliyor.

Berhan Şimşek, 2002-2007 yılları arasında milletvekilliği yaptı. İndirimli ruhsatlı silah alma hakkı olmasına rağmen, silah almayan az sayıdaki milletvekili arasındaydı. Aradan 13 yıl geçtikten sonra Şimşek, silah ve taşıma ruhsatı alabilmek için valiliğe başvurdu, tıpkı saldırıya uğrayan GP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ gibi. Şimdiye kadar silah almaya gerek bile duymamış olan eski milletvekillerinin şimdi tabanca almak için başvurma gereğini duyar hale gelmelerinin üzerinde durulmalı. 'Hayırdır, ne oluyor size?' denilmeli" ifadelerini  kullandı. Dün Berhan Şimşek'i aradığını belirten Öztürk, şöyle devam etti: "Kendisinin 'Kral çıplak' dediğini belirtti. Kesinlikle terörle mücadele eden askere, jandarmaya, polise olumsuz bir sözünün olmadığını belirtti. 'Hizmetini düzgün yapan valiye, kaymakama laf eder miyim? Onlar bizim değerlerimiz. Benim kastettiğim bir siyasi partinin sözcüsü gibi davranan, toplantılara bile diğer partilerin milletvekillerini çağırmayan valilere, kaymakamlaradır. Valilerin iktidarın değil, devletin valisi olması gerektiğini hatırlattım' dedi. Berhan Şimşek de silahlanıyorsa, silahlanmanın boyutunu varın siz hesaplayın…"

NE OLMUŞTU?

Şimşek’in Habertürk’te bir programda kullandığı, "Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan… Alınan kararları görüyoruz" sözleri tartışma yaratmış, İçişleri Bakanlığı, Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

YAZININ TAMAMI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"
CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı