Millet’le Cumhur’un 1. tur iddiası: Anketler sahada tutmuyor

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine sayılı günler kaldı.

Cumhur İttifakı'ndan isimler Erdoğan'ın yüzde 53 ile seçimi alabileceğini aktarıyor. Seçimi birinci turda kazanacaklarını öne süren muhalefet ise dip dalgaya işaret ediyor.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sertleşen dili farklı yorumlara neden olsa da Ankara ve hemen ardından İstanbul mitinglerindeki katılım Cumhur İttifakı’nda moralleri geçen haftalara göre yükseltmiş görünüyor.

“Cumhurbaşkanlığı meselesi halloldu gibi”

İktidar cephesinde “Cumhurbaşkanlığı meselesi halloldu gibi. Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın oyları düşüyor. Çok küçük bir ihtimal olarak ikinci tur olasılığı var ama gördüğümüz seçimin birinci turda biteceği. Erdoğan yüzde 53 ile seçimi alabilir” iddiası dile getiriliyor.

Cumhur İttifakı’nda Meclis seçimi için endişe var

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda kazanma olasılığı dile getirilirken Meclis seçimi içinse endişe var. Cumhur İttifakı seçmeninin yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bir fatura keseceği, bunun da Meclis seçimi olacağı görüşü sürüyor.

Muhalefet ne diyor?

Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin liderleri ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı duyurulan iki belediye başkanı ile 8 koldan yoğun bir kampanya yürüten muhalefet ise iktidar cephesinin aksine seçimin muhalefet lehine sonuçlanacağı görüşünde.

“Cumhurbaşkanlığı seçimini birinci turda kazanacağız”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, sahanın muhalefeti önde gösteren anketlerden bile daha iyi olduğunu söylüyor. Mitinglerdeki canlılığa, heyecana dikkat çeken Salıcı, “Dip dalga olduğunu söylüyorum, bunu söylemeye devam ediyorum. Boyutunu bilmiyorum ama bunu sandıkta göreceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimini birinci turda kazanacağız. Seçimi tahmin ettiklerinin ötesinde bir farkla alacağız” diyor.

“Anketçiler 2’inci tura kalacak diyor ama saha başka”

Seçimin ilk turda kazanılacağı görüşünü savunan Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün de “Anketçiler 2’inci tura kalacak diyor ama sahaya baktığımızda ilk turda kazanılacağını görüyoruz. Erdoğan en güçlü zamanında yüzde 52 aldı. Bugün kemik taraftarlarını dahi kaybetmeye başladı. Üzerine yeni seçmen koyamadı. İnce ve Oğan’ın oylarının düştüğü görülüyor. Seçmende iki taraflı kümelenme başladı. Seçim gününe kadar bunun daha da artacağını, ilk turda biteceğini düşünüyoruz” diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
Kaçak Elektrik Kullanarak Bitcoin Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı!
Kadın cinayetleri bitmiyor! Manisa'da 3 çocuk annesi katledildi
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplandı: 'Trolleşme' Tehlikesine Dikkat!