Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış

Asgari ücret ve emeklilere yapılmayacak zam kararıyla beraber milletvekillerine yapılacak olan 43.302 TL'lik zam, kamuoyunda büyük tartışmalara neden oldu. Bu durum, adalet ve gelir adaletsizliği konularını yeniden gündeme getirdi.

Asgari ücret ve emeklilere yapılacak zam kararının ardından, milletvekillerine yapılacak 43.302 TL'lik zam tartışmalara neden oldu. Bu durum, gelir adaletsizliği ve adalet konularını gündeme getirirken, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Veda Işıkhan'ın asgari ücrete ara zam yapmayacağını açıklaması, milyonlarca çalışanı hayal kırıklığına uğrattı. Şimdi gözler, emekli ve memurların Temmuz zammına çevrildi. Ancak, milletvekillerinin alacağı zam miktarı belli oldu.

Sözcü'nün haberine göre, 6 aylık enflasyonun belirlenmesiyle birlikte Temmuz zammı döneminde milletvekillerine yapılacak zamın 43.302 TL olması bekleniyor. Bu durumda, 141.000 TL maaş alan milletvekilleri 43.000 TL'lik bir zam alacaklar.

Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisine göre, ilk 6 ayda tüketici enflasyonu yaklaşık %23.5 olacak. Bu da emeklilere aylık gelirlerine %23.5 ila %25 arasında bir zam yapılmasını bekleniyor.

Memurlara ve emeklilere ise %10 toplu sözleşme zammı ve %7.39 enflasyon farkı verilecek. Bu da toplamda %18.13'lük bir zam demek.

Memurlar ve memur emeklilerinin aldığı zamdan milletvekilleri ve milletvekili emeklileri de yararlanacak. Şu anda, milletvekilleri 141.883 TL, milletvekili emeklileri ise 96.958 TL maaş alıyorlar. Hem emekli hem de milletvekili olanların aylık geliri ise 238.841 TL.

Ancak, asgari ücretlilerin ve emeklilerin zam alamamasına rağmen milletvekillerinin yüksek zam alması eleştirilere neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı