Milletvekiline silah çekip 'Devlet benim' diye bağıran komiser FETÖ'den tutukluymuş

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında emniyet ve yargı başta olmak üzere resmi kurumlarda gerçekleştirilen 'FETÖ' soruşturmaları kapsamında Batman Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yapan H.C., Bank Asya'da hesapları...

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında emniyet ve yargı başta olmak üzere resmi kurumlarda gerçekleştirilen 'FETÖ' soruşturmaları kapsamında Batman Emniyet Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yapan H.C., Bank Asya'da hesapları ve iki telefonunda da 'ByLock' uygulaması olduğu gerekçesiyle 6 Eylül 2016 tarihinde tutuklandığı belirlendi.

H.C., ile ilgili hazırlanan ve Batman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 'Silahlı terör örgütünü kurma veya yönetme, terörizminin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet’ suçlamalarından 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

'DEVLET BENİM' DEMİŞTİ
Hakkında dava açılan tutuklu komiser H.C.'nin 29 Aralık 2015 tarihinde sendikaların bir günlük iş bırakma eylemi sırasında partililer ve sendikacılar ile yürümek isteyen HDP Batman milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın önünü kesip, tabancasını çekip, "Devlet benim" diyen komiser olduğu ortaya çıktı. 29 Aralık tarihinde Öğretmenevine yürümek isteyen HDP'li vekil Aslan ile şimdi tutuklu olan ve 'FETÖ' davasından 15 yıl hapsi istenen komiser H.C., arasında geçen diyalog şöyleydi:

Aslan: Bu kim? Bu kim beni iteliyor, kimliğini çıkarsın

Komiser H.C: Devlet

Aslan: Ne devleti, devlet benim. Sen benim emrimdesin.

Komiser H.C.: Devlet benim, sen benim vekilimsin

Aslan: Çocukların ağzını burnunu dağıtıyorsunuz.

Diyaloglardan sonra bazı sivil polisler havaya ateş açmış, ardından komiser H.C. de silahını çekerek yürümek isteyenleri durdurmak istemişti. 

Olayın görüntüleri şöyleydi:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!