Milli 5G baz istasyonundan ilk sinyal alındı!

ULAK Haberleşme AŞ, Türkiye'nin ilk yerli taşınabilir 5G özel şebeke sisteminin ilk sinyalini aldı. 2026'da devreye girmesi planlanan sistem, yüksek veri hızı, geniş sistem kapasitesi ve düşük gecikmesiyle dikkat çekiyor.

ULAK Haberleşme AŞ, Türkiye'nin ilk yerli taşınabilir 5G özel şebeke sisteminin ilk sinyalini alarak dijital dönüşümde önemli bir adım attı. 2026'da devreye girmesi planlanıyor.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli baz istasyonu üreticisi ULAK Haberleşme AŞ, milli taşınabilir 5G özel şebeke sisteminin ilk sinyalini aldı. ULAK, gelecek yıl ihalesini yapmayı ve Ocak 2026'da kullanıma sunmayı planladığı 5G altyapı çalışmalarını hızlandırıyor.

Yerli ve milli 4,5G baz istasyonlarını taşınabilir hale getirerek kapsama alanını genişleten ULAK, endüstriyel kuruluşlar ve operatörlerle işbirlikleriyle Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkı sağlayan projelerine devam ediyor. Geliştirilen uçtan uca 5G özel şebeke çözümü, yüksek veri hızları sunarak yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

İstanbul Medipol Üniversitesi'nde düzenlenen 6G Konferansı'nda tanıtılan bu sistem, yüksek veri hızı, geniş sistem kapasitesi ve düşük gecikmesi ile dikkat çekiyor. ULAK'ın ürettiği 5G radyo, baz istasyonu ve çekirdek şebeke bileşenlerinden oluşan taşınabilir 5G özel şebeke ağı, önemli bir yenilik olarak öne çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.