'Milli Beraberlik Partisi'ne uyuşturucu baskını; 7 kişi gözaltına alındı

Ankara'da Milli Beraberlik Partisi Genel Merkezi'ne düzenlenen operasyonda, uyuşturucu satışı yapan 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, parti üyeleri M.G. ve B.Y.'nin uyuşturucu temin ettiğini ve "Burası güvenli, polis giremez" dediklerini ifade etti.

Ankara'da, 163 üyesi bulunan Milli Beraberlik Partisi Genel Merkezi'ne düzenlenen operasyonda, uyuşturucu satışı yapan ve kullanan 7 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yenimahalle ilçesindeki Demet Lale Mahallesi'nde bulunan parti genel merkezinde uyuşturucu satışı yapıldığı ve kullanıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Operasyon sırasında, uyuşturucu satışı gerçekleştiren M.G. ve B.Y. ile uyuşturucu kullanan 5 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, satışa hazır halde çok sayıda metamfetamin ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinde M.G. ve B.Y.'nin uyuşturucu temin ettiklerini ve parti binasına davet ederek "Burası güvenli, polis giremez" dediklerini söyledi. Ayrıca, M.G.'nin maddi durumu olmayan kişilere uyuşturucu karşılığında cinsel ilişki teklifinde bulunduğu iddia edildi. Şüphelilerin polis sorguları devam ediyor.

Milli Beraberlik Partisi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verilerine göre 26 Nisan 2023 tarihinde kuruldu. Genel Başkanı Peyami Sefa Atıcı'nın partinin web sitesinde yaptığı açıklamada, "Yeni dünya düzeninin adaletsizliklerine kadar her düzeydeki meseleyi konu edinen politika anlayışımızla, ilhamını bu topraklardaki atalarımızdan gelen medeniyet mirasımızdan ve Anadolu mayasından alan birlikten kuvvet doğar anlayışı bizlere önderlik etmektedir. Milli Beraberlik Partisi, bir karşı duruş ya da tepki hareketi değil; kendi felsefesi, fikri ve ideolojik sistematiği olan özgür bir medeniyet projesinin adıdır" ifadeleri yer alıyor.

Huzur Apartmanı’nda oturan Gülper Güneyli, "İçeri giren çıkan belli değildi, biz sonradan anladık. Gece saatlerinde birileri geliyordu. Geç saatlerde kapılarımızı çalıyorlardı. 'Niye çalıyorsunuz?' dediğimizde kapıyı açmamızı istiyorlardı. Ben açmak istemiyordum, çünkü anahtarları yoktu; o kadar kişinin anahtarı olur mu? Polislerimizden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.