Milli Boksör Busenaz Sürmeneli çeyrek finalde!

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kadınlar 66 kilo kategorisinde altın madalya kazanarak olimpiyat şampiyonu olan milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, 2024 Paris Olimpiyatları'nda çeyrek finale yükseldi.

2024 Paris Olimpiyatları Oyunları'nda Türk milli sporcularının başarıları devam ediyor. Son olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, 66 kilo kategorisinin son 16 turunda Polonyalı rakibi Aneta Rygielska'yı mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Bu zaferle Busenaz Sürmeneli, başarı serisini sürdürdü ve olimpiyatlarda bir adım daha ilerlemeyi başardı. Çeyrek final mücadelesi 3 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Türk sporseverler, Sürmeneli'nin bu önemli karşılaşmada da başarılı olmasını ve madalya yolunda ilerlemesini dört gözle bekliyor.

BUSENAZ SÜRMENELI KIMDIR?

Busenaz Sürmeneli, Türk profesyonel boksör ve olimpiyat şampiyonudur. 1998 yılında doğan Sürmeneli, boks kariyerine genç yaşta başlamış ve hızla yükselmiştir. 

Sürmeli, 2018 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda da altın madalya kazanarak uluslararası alanda büyük başarılar elde etti. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kadınlar 66 kilo kategorisinde altın madalya kazanarak olimpiyat şampiyonu oldu.

Sürmeneli, hem ulusal hem de uluslararası arenada elde ettiği başarılarla tanınır ve Türk boksunun önemli temsilcilerinden biridir.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.