Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Matematik müfredat değişikliği hakkında açıklama

Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Matematik dersinde belirli konuların kaldırıldığı" iddialarına yönelik bir açıklama yaptı. Ortaöğretimde matematik derslerinden integral konusunun kaldırılmasına dair ortaya atılan iddialara cevap verdi.

 

İntegral derslerinin ortaöğretim müfredatından kaldırılacağı iddiaları böylelikle açığa kavuşmuş oldu. Bakan Tekin, yeni düzenlemenin sinyalini verdi. Bakan Tekin iddialara ilişkin şöyle konuştu: ''Ortaöğretim müfredatında ne olmayacakla ilgili herkes bir şey söyleyebilir. Bizim muhatap olduğumuz öğrencilerin düzeyleri. Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir?

YUSUK TEKİN DEĞİŞİKLİĞİN SİNYALİNİ VERDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ortaöğretimde matematik derslerinden integral konusunun kaldırılmasına dair ortaya atılan iddialara cevap verdi. Bakan Tekin, integral konusunun müfredatta olup olmayacağıyla ilgili olarak, böyle bir değişikliğin işaretini verdi. Bu konuda yapılan iddiaların ardından Bakan, ortaöğretimde matematik derslerinden bazı konuların çıkarıldığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Şu şekilde konuştu: "Ortaöğretim müfredatında yer alıp alınmayacak konular konusunda farklı görüşler olabilir. Ancak bizim önceliğimiz öğrencilerin seviyeleridir. Lisans düzeyinde öğretilmesi gereken herhangi bir konunun, zorunlu eğitim kapsamında olup olmaması gerektiği konusu üzerinde düşünmemiz gerekiyor."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Bakanlık Açıkladı: Evlilik Kredisinde Kritik Gün! Bugün Başlıyor!
Motosikletle çocuğa çarpıp kaçmıştı, şüpheli yakalandı
İBB, Ali Selim Metli'nin isteğini yerine getirdi
Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de
Fatih Terim'den Denizbank'a tazminat davası