Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Bağış isteğe bağlıdır!

Türkiye'de eğitim döneminin başlamasıyla kayıt ücreti tartışmaları yeniden gündeme geldi. Veliler, kayıt ücreti talepleriyle karşılaştıklarını belirtti.

Türkiye'de eğitim öğretim dönemiyle birlikte okullardaki kayıt ücreti tartışmaları gündeme geldi. Sosyal medyada birçok veli, kayıt ücreti talebiyle karşılaştıklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu konuda şu açıklamayı yaptı:

"İlkokul birinci sınıflara ve beşinci sınıflara öğrenci kaydı adrese dayalı olarak gerçekleştiriliyor. Yani hangi adresteki çocukların kaydolacağı önceden belirlenmiş durumda. Velilerimizin herhangi bir işlem yapmasına gerek yok. Kayıtlar zaten elektronik ortamda yapılıyor. Ortaöğretim kurumları ise iki gruba ayrılıyor: Birincisi, sınavla öğrenci alan okullar; ikincisi ise adrese dayalı olarak öğrenci kabul eden okullar. Kural net ve merkezi bir yerleştirme mevcut. Okul müdürlerinin, hangi gerekçeyle kayıt ücreti talep edebileceğini sorgulamak gerekiyor. Kayıt hakkı olmayan kişilerden bu tür talepler geliyorsa, bu durum dikkatle incelenmelidir. Ayrıca velilerimizin, 'ben şu öğretmeni istiyorum' gibi taleplerini de merkezi sistemle düzenledik. Okul aile birliği veya okul idaresi bağış talep ediyorsa, bu talep isteğe bağlıdır. Zorlayıcı durumlarla karşılaşanların bize iletmelerini bekliyoruz. Kayıt parası, kayıt ücreti veya sınıf, şube seçimi ile ilgili olarak okullarımızın ve yöneticilerimizin böyle bir talepte bulunması mümkün değildir. Eğer bu tür talepler varsa, gerekli adımları atıyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.